facebook_pixel

Etukyykky on ehdottomasti liike, joka kannattaa opetella ja ottaa mukaan harjoitteluun jo heti alusta lähtien. Etukyykyllä voidaan mitata hyvin jalkojen ja keskivartalon voimatasoja sekä yleistä liikkuvuutta. Lisäksi sitä tekemällä voidaan ylläpitää näitä.

Etukyykystä melko kokonaisvaltaisen liikkuvuuden mittarin tekee se, että nilkan, polvien ja lonkan seudun liikkuvuuden lisäksi se vaatii liikkuvuutta myös olkapäissä ja käsissä, jotta tangon saa asetettua oikealle paikalle ja kyynärpäät kohti kattoa.

Etukyykkyä pidetään takakyykkyä turvallisempana vaihtoehtona niin selälle kuin polvillekin.  Tämä johtuu siitä, että etukyykyssä selän asento on pystysuorempi ja näin aiheuttaa vähemmän kuormitusta alaselälle. Pystysuora asento sitä vastoin kuormittaa vatsalihaksia, joten liike käy myös vatsalihastreenistä. Turvallisemman liikkeestä tekee myös se, että tangon alle ei käytännössä voi jäädä isoillakaan painoilla, koska tanko vain putoaa eteesi lattialle.

Muista kuitenkin aina harjoitella liikkuvuutesi sallimissa rajoissa. Kyykkää vain niin syvälle, jossa selkäsi pysyy hyvässä asennossa. Älä anna selkäsi pyöristyä. Syvyyttä kyykkyyn saat tekemällä erilaisia venytyksiä sekä hieromalla lihaksiasi auki. Esimerkiksi oman kehon hierojan tuotepaketin avulla pääset käsiksi isompiin ja pienempiin liikkuvuuttasi rajoittaviin lihaksiin.

 

Comments

comments