facebook_pixel

Suomessa parhaiten tunnettu hierontakoukku on yksinkertainen keksintö kipukoukku. Se on yksinkertainen käyrä keppi, joka soveltuu hyvin esimerkiksi yläselän hoitoon. Theracane on pidemmälle kehitetty ja monipuolisempi versio kipukoukusta. Theracanessa on useita eri hierontapäitä, mikä mahdollistaa monipuolisemman lihaskipujen huoltamisen ja palautumisen edistämisen. Esittelen seuraavaksi viisi erilaista tyyliä huoltaa lihaksia Theracane hierontakoukun avulla.

Näin hoidat niskaa hierontakoukulla helposti seisoen tai istuen

theracane-niska theracane-niska3

Niskan hieronta onnistuu kätevästi seisaaltaan ja istuen monin eri variaatioin. Kuvassa on kaksi esimerkkiä niskahierontaan Theracane hierontakoukulla. Vasemmanpuoleisessa kuvassa käytetään koukun päätä niskan sivun hierontaan. Hieroessasi niskaa tällä tavoin voit liuttaa hierontapäätä hiljalleen alaspäin niskan lihasten myötäisesti. Theracanen hierontapäät ovat sileät ja miellyttävän tuntuiset, minkä ansiosta hierontapään liuttaminen iholla tuntuu mukavalta.

Oikeanpuoleisessa kuvassa hyödynnetään Theracanen varren keskiosasta löytyvää hierontapäätä kallonpohjan lihasten hierontaan. Tällä tyylillä saat tarkasti kohdistetun paineen niskan yläosaan, missä niskan lihakset kiinnittyvät kallonpohjaan. Näiden lihasten hieronnassa maltti on valttia eli kannattaa suosia helliä otteita. Seisaaltaan ja istuessa hierontakoukulla hieroessa paineen kovuutta on helppo säädellä, kun painovoima ei vaikuta hieronnan kovuuteen. Hierontapallojen tai putkirullan avulla niskaa voi tulla hierottua liian kovaa, kun pään paino lattialla maatessa vaikeuttaa hieronnan kovuuden hallittavuutta.

Käsivarsien lihaskipujen kuten tenniskyynerpään hoito hierontakoukulla

hierontakoukku-ka%cc%88sivarsi hierontakoukku-forkut

Theracanen kaksi samansuuntaista pitkää hierontapäätä mahdollistavat hierontakoukun lukitsemisen jaloilla. Kun jalat laittaa päiden väliin ja levittää jalkoja hieman ulospäin, niin hierontakoukku kiinnittyy tukevasti syliin. Tässä asennossa on helppoa hoitaa etenkin käsivarsien lihaksia painelemalla käsiä vasten ylöspäin osoittavia pieniä hierontapäitä.

Käsivarsien lihakset ylirasittuvat helposti monissa urheilulajeissa, missä tehdään paljon toistoja tietyillä liikeradoilla. Klassisia esimerkkejä ovat tennis ja golf. Theracanen avulla voit hieroa käsivarsien lihaksia koko matkalta. Hoidon avulla parannat lihasten aineenvaihduntaa ja voit nopeuttaa palautumista. Voit saada paljon helpotusta myös jo kipeytyneiden lihasten tervehdyttämiseen. Käsivarsien lihasten hyvä kunto ja terveys ovat edellytyksiä hyvälle otevoimalle ja oteherkkyydelle. Nämä ovat keskeisiä ominaisuuksia sekä arkipäivän toiminnallisuuden että monien urheilulajien kannalta.

Vasemmanpuoleisessa kuvassa on toinen mahdollinen tapa saada hierontakoukku tukevaan asentoon hoitoa varten. Tässä hierontakoukun kaareva osa laitetaan jalan alle, jolloin koukun pää jää osoittamaan ylöspäin. Tässä asennossa on helppo hieroa käsivarren ulkolaidan lihaksia. Tämän alueen lihasten kiinnityskohtien tulehtuminen tunnetaan yleisesti tenniskyynerpäänä. Näin hieromalla voit helpottaa tenniskyynerpään oireita sekä ehkäistä sen syntymistä.

Keskiselän huolto hierontakoukulla eri asennoissa

hierontakoukku-selka%cc%88-seisten hierontakoukku-selka%cc%88-istuen

Selkälihasten hieronta hierontakoukulla onnistuu seisten, istuen sekä maaten. Tehokkaimman hoidon saat todennäköisesti joko istuen tai maaten, sillä näissä asennoissa sinun on helpointa pysyä rentoutuneena. Rentous on edellytys hoidon tehokkuudelle, koska vain rento lihas venyy ja muotoutuu paineen alla.

Hieroessasi keskiselkää seisoviltaan jää paineen tuottaminen käsien voimien varaan. Voit hieroa lihaksia painamalla ja kääntelemällä hierontakoukkua edestakaisin. Toinen hyvä hierontatekniikka on koukun liuttaminen pitkin selkärangan vierusta. Lisää ohjeita selän hierontaan löydät myös tuotteen maahantuojan sivuilta.

Rintalihasten ja olkapäiden hoito seisaaltaan tai seinää vasten

hierontakoukku-rinta2 hierontakoukku-rinta

Rintalihasten hierominen putkirullan tai hierontapallojen avulla on varsin haastavaa. Myös kipukoukku on varsin hyödytön rintalihasten hieronnassa. Theracanen nystyröiden ansiosta rintalihasten hieronta on helppoa. Saat kohdistettua paineen rintalihaksen kaikkiin kohtiin kätevästi seisaaltaan tai istuma- asennossa.

Vasemmanpuoleisessa kuvassa hyödynnetään seinään. Asettamalla koukun seinää vasten, voit säätää painetta nojaamalla seinään päin sopivalla voimalla. Kuvassa koukun pää on nyrkin sisässä ja nojaus tapahtuu rystysen varaan. Tämän ansiosta koukku ei pääse liikkumaan sivusuunnassa seinällä ja hoidosta tulee paremmin hallittavaa.

Oikeanpuoleisessa kuvassa hieronta perustuu käsillä annettuun paineeseen. Myös tällä tekniikalla hieronta onnistuu hyvin. Käsillä paineen antaminen vaatii enemmän lihastyötä. Seinää vasten työskennellä rentona pysyminen onkin hieman helpompaa.

Hierontakoukku takareisien hieronnan apuna

hierontakoukku-hamstring hierontakoukku-takareisi

Takareisien hieronta putkirullalla on haastavaa, koska lattialla rullatessa takareiden pitäminen rentona on haastavaa. Rullista helpoiten takareisiä hoidat Highrollerin avulla. Kun haluat kohdentaa hoidon tarkasti, niin Theracane hierontakoukku on mainio valinta.

Voit hieroa takareidet koukun avulla istuen tai makuuasennossa jalat ilmassa. Istuviltaan hoiton on helpointa. Kuvien esimerkeistä vasemmalla hoito tehdään korkealla tuolilla. Tässä esimerkissä hoito tehdään käsivoimien varassa. Voit liuttaa hierontapäätä pitkin reittä tai upottaa pään syvälle lihakseen ja liikuttaa sitä edestakaisin.

Maassa tai matalalla tuolilla kuten steppilaudalla istuttaessa voit hyödyntää koukkua vipuvartena maata vasten. Tällöin saat enemmän painetta lihakseen pienemmällä lihastyöllä.

Hierontakoukku on helppokäyttöinen apu lihashuoltoon

Jos haluat tehdä lihashuoltoa helposti menemättä lattialle pyörimään, niin hierontakoukku on hyvä valinta. Helpon käytettävyytensä ansiosta sitä on mukava käyttää myös työpaikalla. Käytettävän välineen helppous on tekijä, joka ratkaisee usein sen tuleeko lihashuoltoa tehtyä.

Tästä voit tutustua tarkemmin Theracane hierontakoukkuun ja tilata sen itsellesi.

hierontakoukku-selka%cc%88

Comments

comments