facebook_pixel

Tuplapallo on hyvin monipuolinen kehonhuoltoväline, jolla käyttötapoja on useita. Lisäksi se on todella kevyt ja näppärän kokoinen, joten sen ottaminen mukaan harjoituksiin tai vaikkapa töihin on helppoa. Tuplapallo on sopivan jämäkkä, jotta sillä saa tuloksia aikaan, mutta sen aiheuttama paine ei ole kuitenkaan liian rajua.

Kaikkea tuplapallollakaan ei tietenkään voi hoitaa vaan saadaakseen kokonaisvaltaisen hyödyn, olisi hyvä käyttää lisäksi muita palloja ja putkirullaa. Ohessa on kolme hoitotapaa tuplapallolla, joilla itse olen saanut helpotusta arkeeni ja harjoitteluuni.

1. Reiden ulkokalvo

Reiden ulkokalvot ovat usein hyvin kireät ja tästä syystä aiheuttavat painetta koko etureidelle. Etureiden kireys taas voi johtaa erilaisiin polvivaivoihin. Tuplapallolla on mukava rullailla etureiden sivua auki, sillä sen muoto ei aiheuta niin rajua painetta koko reidelle kuin esimerkiksi putkirulla. Tämä voi siis varsinkin alussa olla mukavampi vaihtoehto.

tuplapallo_ulkoreisi

2. Lonkankoukistajat

Lonkankoukistajat on myös alue, joka on hyvin usein kireänä. Tähän isona syynä on istuminen. Istuessa lonkankoukistajalihakset jämähtävät lyhyempään mittaan eli kiristyvät. Lonkankoukistajien kireys aiheuttaakin usein sen, että lihaksisto joutuu kompensoimaan puutteellisen liikeradan tietyissä liikkeissä, jolloin kuormitusta muilla lihaksille tulee enemmän. Tämä voi aiheuttaa esimerkiksi alaselän ja lantion seudun kipuja. Tuplapallolla on hyvä hoitaa lonkankoukistajia, koska sillä pystyy saamaan painetta alueen pienempiinkin kipupisteisiin.

tuplapallo_lonkankoukistaja

3. Yläselän lihakset

Yläselän lihaksisto on myös monilla kireänä. Yläselän ja niskan jumit ovat inhottavia, sillä ne voivat aiheuttaa päänsärkyä ja ikävää jomotusta. Jumin aiheuttajana on usein päätetyöskentely, jossa yläselän ryhti ei välttämättä ole kovin hyvä. Tuplapallolla voi kuitenkin helposti ja mukavasti hoitaa näitä lihaksia. Sillä saa tasaisen, samanaikaisen paineen selän molemman puolen lihaksiin. Pallo on hyvä asettaa selän alle haluamaansa kohtaan ja antaa kehonpainon tehdä työ. Hoidon jälkeen tuntee, kuinka veri kiertää paremmin.

tuplapallo_yläselkä

Jos sinua vaivaa jokin tekstissä käsitellyistä asioista kokeile tuplapalloa. Tuote löytyy myös kehonhuoltopaketista, jonka välineillä hoito on vielä kokonaisvaltaisempaa.

Muista, että kehonhuollossa ei ole oikotietä vaan se vaatii aikaa ja hoitokertoja. Älä siis lopeta lihashuoltoa, vaikka et samantien huomaisikaan hyötyä. Lupaamme, että hyöty seuraa, kun kehonhuollolle antaa aikaa!

Comments

comments