facebook_pixel

Foam Roller – Kova (nystyräkuvioitu)

47,90

Nystyräkuvioitu Foam Roller on pienillä pyöreillä nystyröillä varustettu putkirulla kovempaan käyttöön.

Tämä antaa sileään putkirullaan verrattuna hieman aggressiivisemman hierontaefektin, nystyrät venyttävät lihaskalvoja sileää rullaa tehokkaammin, mutta saattavat olla epämukavia aloittelijoille.

Alla löydät vinkkejä nystyrärullan käyttöön!

Osasto:

Mobilisoi olkapäitä

       leveä selkäl      ulkokiertäjät

Miksi?

Lapaluu ja olkanivel on nerokkaasti suunniteltu toiminnallinen kokonaisuus. Suuri määrä pieniä lihaksia ja jänteitä muodostavat ison ja voimakkaan nivelen jonka liikerata on valtava. Toimiakseen optimaalisesti kaikki nämä pienet kudokset tarvitsevat sekä liikkvuutta että stabiilisuutta, ja tämä altistaa vammoille ellei alueen toiminnasta pidä huolta. Liikkuvuuden heikkeneminen ei heti vie toimintakykyä ja hyvinvointia, älä jää odottamaan kunnes näin tapahtuu!

Miten?

Makaa kyljelläsi kuvien näyttämällä tavalla, rullaile leveää selkälihasta sekä lapaluun päältä. Voit myös pitää rullaa paikallaan ja kääntyä yläkropalla (Kuvissa).

rulla_latsi2 rulla_latsi1

Syvennä kyykkyä 

Sisäreisi ja nivunen

Miksi?

Syväkyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta kuinka moni tänä päivänä pystyy istumaan kyykyssä yli viittä minuuttia? Huonosti liikkuva lonkkanivel voi kestää monta vuotta ilman ongelmia, mutta se ei pysy oireettomana loputtomiin.

Miten?

Monilla jumiset nivuset ja sisäreidet ottavat vastaan syvässä kyykyssä, ja putkirullan hieronnalla saat nämä kudokset rentoutumaan. Koukista hoidettavan puolen jalka ja aseta rulla nivusen tai sisäreiden alueelle. Tässä asennossa voit koukistaa ja ojentaa lonkkaa, tai tehdä pientä lihasten pituussuuntaista rullailevaa liikettä.

rulla_nivunen2 rulla_nivunen1

Comments

comments