facebook_pixel
Ale!

Terapiapallo – pehmeä – keskivartalon hierontaan ja aktivointiin

17,40 7,90

Pehmeän puhallettavan terapiapallo on paras apuväline vatsalihasten ja pallean hoitoon. Terapiapallo on hellä ja kestävä väline vatsan hierontaan. Se on valmistettu vahvasta, mutta pehmeästä vaahtomaisesta materiaalista.

Vatsalihasten jumit voivat heikentää vartalonhallintaa ja heikentää näin koko liikuntakykyä. Pallean kireys taas voi tehdä hengityksestä pinnallisen.

Vatsalihasten hieronta terapiapallolla voi kehittää merkittävästi vartalonhallintaasi. Pallean hieronta voi parantaa hengitystä tehden siitä tehokkaampaa ja syvempää. Keskivartalon hallinta on fyysisen suorituskyvyn edellytys ja toimivat hengityslihakset vähentävät stressiä sekä parantavat jaksamista ja suorituskykyä.

Alta voit lukea lisää terapiapallon hyödyistä. Ohjeita kehonhuoltoon ja välineiden hyödyntämiseen saat myös lataamalla tästä ilmaisen oppaamme.

Osasto:

Vapauta hengitystä

vatsa2

Miksi?

Yksi tehokkaan kehonhuollon tärkeimpiä edellytyksiä on kyky rentouttaa kehoa, koska ainostaan rento kudos on tottelevainen ja muovautuva. Rauhallinen hengitys vatsaan on varmin tapa tietoisesti rentouttaa kehoa koska pallean liike vaikutta autonomiseen hermostoon renouttavasti.

Hengityslihaksia, ensisijaisesti vatsalihaksia ja pallealihasta, jokaisen tulisi siis mobilisoida ja aktivoida. Tämä onnistuu parhaiten pehmeän terapiapallon hellävaraisen hieronnan avulla. Koko vatsan ja rintakehän aluetta voi hieroa, mutta mikäli haluaa keskittyä palleaan niin hieronta tulee kohdistaa ylävatsaan juuri kylkiluiden alle.

Miten?

Makaa lattialla pallo vatsan alla, anna kehon rentoutua täysin. Hengitä syvään ja tunne vatsan työntyvän ulospäin palloa vasten. Jatka syvää ja rauhallista hengittämistä ja rullaile koko vatsan alue läpi hitaasti, pienellä liikkeellä. Harjoittele 10 minuuttia päivittäin niin voit huomata merkittävää parannusta hengityksen kulussa jo alle kuukaudessa.

tp_vatsa2

Miksi palleaa tulisi hieroa?

Pallea on ihmisen tärkein hengityslihas. Se on ohut, lihaksinen levy joka toimii jakajana rinta- ja vatsaontelon välissä. Pallea työntyy alaspäin supistuessaan, jolloin se kasvattaa rintaontelon tilavuutta ja vetää ilmaa keuhkoihin.

diaphragm

Pallea on uniikki lihas siinä mielessä, että sen toimintaa säätelee sekä somaattinen että autonominen hermosto. Toisin sanoen hengitystä voi kontrolloida tahdonalaisesti mutta se jatkuu aina automaattisesti tahdonalaisesta kontrollista riippumatta.

Pallea on siis yhteydessä sekä tietoisen mielen että autonomisen fysiologian kanssa, ja tämän keskusteluyhteyden kautta voit tietoisesti käskyttää kehoa aktivoimaan parasympaattista hermostoa, mikä vähentää stressiä, parantaa mielialaa ja alentaa verenpainetta sekä sykettä. Käytännössä se tapahtuu hengittämällä rauhallisesti vatsaan, ja tästä syystä hengityslihasten mobilisointi ja hengitysharjoitukset ovat voimakkaita tapoja muuttaa kehosi toimintaa ja mielesi tilaa.

 

Comments

comments